Jouw Sollicitatie

Solliciterende vrouwen

Vrouwen moeten aan meer kwalificaties voldoen dan mannen. Mc Kinsey rapporteert dat mannen worden beoordeeld op hun potentie vrouwen op hun ervaring en resultaten. Verder worden vrouwen sterk gesocialiseerd om regels te volgen en op scholen en universiteiten worden zij daarvoor telkens weer beloond. Daardoor solliciteren ze niet/minder snel op vacatures als ze niet voor 100% voldoen aan de gestelde criteria. En omdat zij geen deel uitmaken van the Old Boys Network moeten vrouwen met opleiding, kwalificaties, ervaring en resultaten bewijzen dat ze de baan aankunnen.

Bron: onderzoek Tara Sophia More
 marianne-de-raad-supervrouwenOver Marianne de Raad

Marianne de Raad studeerde drama en regie aan de HKU en Theater-en Televisiewetenschappen aan de UVA. Marianne geeft trainingen die er op gericht zijn je boodschap helder en overtuigend te verwoorden en zelfverzekerd, ontspannen en in open communicatie met je publiek,  sprankelend te presenteren.

Gewerkt voor o.a.: KLM, het Juridisch Loket, van Diepen van der Kroef, Amarantis, Le Tableau, ABN-AMRO, Hartstichting, ING.
Verschillende trainingen

Om ervoor te zorgen dat iedereen trainingen kan volgen van toptrainers, hebben we verschillende trainingen gemaakt. Het verschil in intensiteit (met 20 deelnemers of maar 6 of zelfs 1-op-1) is bepalend voor de prijs.

Training Sollicitatie en Assessment training

 • 6-8 deelnemers
 • 4 uur
 • inclusief lesmateriaal

Hoe laat jij het beste van jezelf zien? Authentiek, zelfverzekerd en overtuigend. Hoe zorg je ervoor dat je erbij een sollicitatie uitspringt, dat je op een positieve manier indruk maakt, jij je onderscheidt van de andere kandidaten? Wat bereid je voor en hoe bereid je je voor. Welke competenties, ook die waarvan je niet wist dat je ze in huis hebt, passen binnen het profiel van de door jou gewenste droombaan? Hoe breng je kernachtig onder woorden wat je beweegt, wat je drijfveren zijn en waarom jij die baan wilt. En hoe ga je ECHT in gesprek. Je krijgt tips en tools om zowel verbaal als non verbaal een authentieke en overtuigende presentatie neer te zetten. In de training leer je vooral met en van elkaar.

Leerdoelen:
 • Hoe ga je ECHT in gesprek
 • Luistertechnieken
 • Non verbale status technieken en hoe kom je zo snel mogelijk op een gelijkwaardig gespreksniveau
 • Helder onder woorden brengen van je drijfveren, to the point en kernachtig

Masterclass Sollicitatie en Assessment training

 • max. 6 personen
 • 1 dag
 • inclusief lesmateriaal
Deel 1 (4 uur)

Hoe zorg je ervoor dat je er bij een sollicitatie en of assessment uitspringt, dat je op een positieve manier indruk maakt, jij je onderscheidt van de andere kandidaten? Wat bereid je voor en hoe bereid je je voor. Welke vragen kun je verwachten en wat doe je met dat ‘gat’ in je CV?  Welke competenties, ook die waarvan je niet wist dat je ze in huis hebt, passen binnen het profiel van de door jou gewenste droombaan?

Hoe breng je kernachtig onder woorden wat je beweegt, wat je drijfveren zijn en waarom jij die baan wilt. En hoe ga je ECHT in gesprek. Je krijgt tips en tools om zowel verbaal als non verbaal een authentieke en overtuigende presentatie neer te zetten.

Deel 2 (4 uur) 

We gaan oefenen met trainingsacteur Caroline Beukman. Een sollicitatie is elke keer weer anders en je hebt te maken met zeer verschillende interviewers. Hoe kun je de ander ‘lezen’, hoe ga je daarmee om, hoe laat je het beste van jezelf zien?

We laten verschillende soorten interview technieken zien en Caroline zal verschillende interviewrollen aannemen. Hoe ga je om met die interviewer die nauwelijks iets zegt. Of die je overdondert met een stortvloed van vragen? Of jou op een andere manier uitdaagt? Je krijgt feedback van de trainer, trainingsacteur en van je mede cursisten.

Deel 3 (2 uur)

Individuele sollicitatie en of assessment gesprekstraining specifiek op de individuele deelnemer toegespitst. Je wordt geconfronteerd met verschillende soorten interviewtechnieken en interviewers.  De interviews worden op film opgenomen, indien nodig met je besproken en geanalyseerd. Je krijgt feed back van de trainer en de trainingsacteur.

Leerdoelen:
 • Hoe ga je ECHT in gesprek
 • Luistertechnieken
 • Non verbale status technieken en hoe kom je zo snel mogelijk op een gelijkwaardig gespreksniveau
 • Helder onder woorden brengen van je drijfveren, to the point en kernachtig
 • Interview technieken
 • Hoe ‘lees’ je de ander en hoe reageer je daar zelf op